Fener sular seller gibi 2-1
Derbiden önce polisle çatışan Galatasaraylı taraftarlar, maçı da cehenneme çevirdi. Olayların fitili Zico ve yedek futbolcular kulübeye gitmeye çalışırken yakıldı. Deivid tribünden atılan su şişesinin gözüne isabet etmesi ile yaralandı. Maçın başlama düdüğünden itibaren olaylar kontrolden çıktı. Sahaya plastik su şişesi ve bardağı yağdı. Fenerbahçeli futbolcular, taç ya da korner atmaya gittiğinde yağmur daha da şiddetlendi. Tuncay’a atılan yabancı maddelerin ardından gözler Bülent Demirlek’e çevrildi.
TUNCAY SU İÇTİ
HAKEM olayları seyretmekle yetinince olaylar daha da büyüdü. Su şişeleri yerini tribünden sökülen plastik koltuklar, meşaleler ve taşlara bıraktı. Tuncay, bir ara kendisine atılan plastik bardağı eline alarak suyu içti, bir bardağı da tekmeledi. Demirlek, 44. dakikada Ümit Karan’dan taraftarı sakinleştirmesi için yardım istedi. Fenerbahçe’nin 24. dakikada attığı ilk golden önce de kazanılan serbest atışı kullanmak üzere olan Tümer’in sırtına, kapalı tribünlerden atılan bir su bardağı isabet etti. Sarı-Kırmızılı taraftarlar aynı anda sevinirken, Tümer de bu taraftarlara dönerek alkışladı. Numaralı tribünde bulunan taraftarların attığı patlayıcı maddeler, Fenerbahçeli yedek kulübesinin üzerinde patlarken, içeride bulunanlar tepki olarak kulübenin tavanını yumrukladılar.
KÜFÜR KOROSU
İKİNCİ yarı Ali Sami Yen’in tribünleri yakılan meşalelerle alev alev yandı. Bülent Demirlek, 55. dakikada oyunu durdurup soyunma odasına gitti. 17 dakika bekledikten sonra maçı devam ettirdi. Bu arada Ali Sami Yen’de koro halinde edilen küfürler nedeniyle yayıncı kuruluş Lig TV, yayının sesini kısmak zorunda kaldı. Maçın bitiminde tribünleri yakılan Ali Sami Yen’de dumanlar tütüyordu.
Galatasaray fena yandı
Ligin ilk yarısında da Şükrü Saracoğlu Stadı’nda benzer olaylar yaşanmış ve Sarı-Lacivertli kulüp üç maç ceza almıştı. Galatasaray Başkan Yardımcısı Adnan Polat, Fenerbahçe’ye en az 5 maç ceza verilmesi gerektiğini söylemişti. G.Saray’ın Fenerbahçe’den daha ağır ceza alması bekleniyor. Sarı-Kırmızılı takımın Disiplin Talimatı’nın saha olaylarını düzenleyen hem 30. maddesi hem de çirkin ve kötü tezahüratı düzenleyen 31. maddesi nedeniyle Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’na sevk edilmesi bekleniyor. Her iki madde de saha kapatma ve seyircisiz oynama cezasına hükmediyor. Galatasaray 31. maddeden otomatik olarak 1 maç seyircisiz oynama cezası alacak. Sarı-Kırmızılı takıma 30. maddeden de en az iki maç seyircisiz oynama ve çok ağır para cezası verilecek. Bu para cezasının 250 bin YTL’yi bulması bekleniyor. Sezonun son maçında Bursaspor ile deplasmanda karşılaşacak olan Galatasaray cezasını gelecek sezon çekecek. Temsilcilerin Lugano’nun üzerine yürüyen Hasan Şaş’ın saldırısını da raporuna yazdığı bildirildi.
Hayatta kaldığıma sevindim
Mateja Kezman, “Avrupa’da birçok kulüpte forma giydim. Yaşamımda böyle bir şey görmedim” dedi. Sırp futbolcu, “Sahada canlı kalabilmek için uğraştım. Sahada taşlar gördüm, bıçaklar gördüm. Her şeyi gördüm. Çok şaşırdım. Böyle olacağını hiç düşünmemiştim. Aklıma sığmadı bu olaylar. Hayatta kaldığım için ve galip geldiğimiz için sevindim” diye konuştu. Ali Sami Yen’deki olayları “Burada yaşananlar üzüntü verici. Hatta dehşet verici diyebilirim” sözleri ile özetleyen F.Bahçe Başkanvekili Nihat Özdemir ise “Galatasaray’a nasıl bir ceza verilmeli?” sorusuna “Biz bu tip işlere girmiyoruz. Onlar sezon başından beri hep söylediler ama biz Fenerbahçe olarak bu tip işlere girmiyoruz, kamuoyunun takdirine bırakıyoruz” cevabını verdi.