Böyle rezalet görmedim !
Adnan Polat Fuat Süren'in cenazesinde çevresindekilere dert yandı.
22 Mayıs 2007 17:57Galatasaray ile Fenerbahçe'nin Ali Sami Yen Stadı'nda oynadığı olaylı derbi maçın yankıları sürerken, Faruk Süren'in babası Fuat Süren'in cenazesinde çevresindekilere dert yandı.
Lig TV kameramanı Ramazan Keleş'in anı anına görüntülediği sohbette Polat çarpıcı tespitler yaptı. Polat'ın çevresindekilerle sohbeti esnasında dile getirdiklerini, Ligtv.com.tr olarak derledik:
"BÖYLE REZALET GÖRMEDİM"
Fenerbahçe ile oynanan derbi maçta üzücü olaylar olduğunu belirten Adnan Polat, "Çok üzücü olaylar oldu. Ben yıllardır futbolun içerisindeyim böyle bir rezalet görmedim. Sonunda bomba bizim elimizde patladı. Orada en çok uğraşan Haldun Üstünel ile Ben idim. İhale bizim üzerimize kaldı. Güya biz organize etmişiz. Biz neymişiz ki bütün stattaki insanları manipüle edebiliyoruz. Yukarıda bizim çocukları arıyorum. Oğlanı arıyorum. 'Baba' diyor, 'Burada herkesin elinde su var; adamların kadınların... Herkesin elinde'" dedi.
"MEDYA ÇANAK TUTTU"
Gerginliğin pek çok nedeni olduğunu belirten Polat, "Bu uzun bir sürecin neticesi; Birincisi, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda yapılanlar ve Aziz Yıldırım'a karşı olan nefret, ikincisi bu adamların yönetime ve takımın kötü gidişinme tepkisi, şarhoş olmaları, polisin orada müdahalesi, maçtan önce çıkan olaylar... Artı medyanın bir hafta boyunca, 'Bayraktı, alkıştı' diyerek insanları tahrik etmesi, çanak tutması" dedi.
"BİR ARAYA GELMEK ŞART"
Gerginliğin azaltılması için özellikle Fenerbahçe ve Galatasaray yönetiminin bir araya gelmesi gerektiğini belirten Polat, "Baktığınız zaman tek bir neden gösteremeyiz, bu meselenin beş altı nedeni var ama bu işe bir çözüm bulmak için kesin ve kesin olarak kulüplerin özellikle de Fenerbahçe ile Galatasaray'ın bir araya gelmesi şart." dedi.